Technische analyse

Aandeel Barco, volgt na uitbodemen een herstel?

Het aandeel Barco staat al bijna een jaar onder druk maar lijkt nu een bodem te gaan vormen. Volgt er in de komende maanden een herstel? In dit artikel lichten wij niet alleen de technische analyse toe maar zijn ook actuele koersdoelen en adviezen van analisten opgenomen.

Meer over Barco

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve visualisatie- en projectietechnologieën. Het bedrijf produceert onder andere projectoren, LED-displays, videowalls en bijbehorende software-oplossingen voor diverse sectoren zoals entertainment, gezondheidszorg, bedrijven en overheidsinstellingen. Met een focus op continue innovatie en klantgerichtheid heeft Barco een sterke positie verworven als marktleider in de visualisatie-industrie. Lees hier meer over Barco.

vervolg na advertentie


Analisten over het aandeel Barco

Momenteel zijn er vijf analisten die het aandeel actief volgen. Drie analisten hebben een koopadvies, één geeft het advies accumuleren en één analist geeft het houden advies. Met een gemiddeld koersdoel van 19,60 euro ligt er dus nog een opwaarts potentieel van ruim 28 procent ten opzichte van de koers op moment van schrijven (15,22 euro).

De 3 meest actuele adviezen zijn:

  • KBC Securities – 19 maart – opbouwen – 19,00 euro
  • ING – 15 februari – houden – 18,00 euro
  • Berenberg – 12 februari – kopen – 20,00 euro

Technische analyse aandeel Barco

In de onderstaande daggrafiek is te zien dat de koers van het aandeel Barco sinds midden oktober tot nu driemaal een dip liet zien. Hier is inmiddels een diagonale steun door gevormd. Parallel aan deze diagonale steun loopt over de meest recente toppen een diagonale weerstand (nu ca. 17,75 euro). Wanneer op de daggrafiek de SMA(5) door de SMA(10) krult komt er een positief signaal. Het ‘krullen’ van de SMA(5) naar de SMA(10) kan ook een signaal zijn om alvast een voorschot te nemen op een mogelijk herstel. Mocht de diagonale steun dan toch bezwijken dan ligt er op ca. 14,00 euro een horizontale steun.

Aandeel Barco, technische analyse van de koers op de daggrafiek
Aandeel Barco, technische analyse van de koers op de daggrafiek

Volg ook het Barco forum

Disclaimer: dit artikel is geen beleggingsadvies in de zin van kopen, houden of verkopen. Nieuws en/of nieuwe ontwikkelingen kunnen een analyse te niet doen. Wanneer u een belegging overweegt dient u ten alle tijde rekening te houden met uw beleggingsprofiel en zelf gedegen onderzoek te doen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en bovenstaand artikel is een mogelijk maar geen garantie tot uitkomend scenario.
error: Inhoud beschermd tegen kopiëren