Opinie

De beste dividend aandelen in Europa en de VS

Veel beleggers begrijpen de kracht van dividend aandelen en het daarmee verbonden rente op rente effect. Wanneer een belegger richt op dividend aandelen dan wil hij of zij natuurlijk voor de beste dividend aandelen gaan. Maar wat zijn de beste dividend aandelen? In onze optiek moeten het aandelen zijn van bedrijven die zich kunnen rekenen tot de dividend aristocraten.

De beste dividend aandelen

Dividend aristocraten zijn bedrijven die hun dividenduitkering jaarlijks gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren hebben verhoogd. Deze bedrijven hebben een track record van consistente dividendgroei en worden beschouwd als stabiele, betrouwbare beleggingen voor langetermijnbeleggers. Vaak behoren deze bedrijven tot de blue-chip aandelen en hebben ze een gevestigde marktpositie en solide financiële fundamenten. Voorbeelden van bekende dividend aristocraten zijn Coca-Cola, Procter & Gamble en Johnson & Johnson. Hieronder volgen een aantal bekende namen als voorbeeld maar er zijn meer aandelen die voldoen aan de voorwaarden van een dividend aristocraat.

vervolg na advertentie


Dividend aristocraten in Europa

Enkele voorbeelden van dividend aristocraten in Europa zijn:

  • Nestlé SA: een in Zwitserland gevestigd voedingsmiddelenbedrijf en een van ’s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijven.
  • Roche Holding AG: een in Zwitserland gevestigd farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf richt op onderzoek, ontwikkeling en verkoop van geneesmiddelen en diagnostische apparatuur.
  • Unilever NV: een in Nederland en het VK gevestigd consumentengoederenbedrijf dat producten levert op het gebied van voeding, persoonlijke verzorging en huishoudelijke verzorging.
  • Diageo plc: een in het VK gevestigd drankenbedrijf dat premium alcoholische dranken produceert en distribueert, zoals Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness.
  • L’Oréal SA: een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in cosmetica en schoonheidsproducten.

Dividend aristocraten in Amerika

Enkele voorbeelden van dividend aristocraten in Amerika zijn:

  • Johnson & Johnson: een in New Jersey gevestigd bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van farmaceutische, medische en consumentengezondheidsproducten.
  • Procter & Gamble: een in Ohio gevestigd bedrijf dat een breed scala aan consumentenproducten produceert en verkoopt, zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten en voedingsmiddelen.
  • Coca Cola: een in Georgia gevestigd drankenbedrijf dat zich richt op de productie en verkoop van koolzuurhoudende dranken en andere drankenmerken.
  • Exxon Mobil: een in Texas gevestigd energiebedrijf dat zich richt op de exploratie, productie, raffinage en marketing van olie en gas.
  • Walmart: een in Arkansas gevestigd detailhandelsbedrijf dat wereldwijd een breed scala aan goederen verkoopt. Waaronder voedsel, kleding, huishoudelijke apparaten en elektronica.

Vind nog meer van de beste dividend aandelen op het beursforum

error: Inhoud beschermd tegen kopiëren