Opinie

Dividend aristocraten, voorbeelden van de beste dividend aandelen

Dividend aristocraten zijn bedrijven die gedurende een lange periode (vaak minstens 25 jaar) ononderbroken een gelijkblijvend of hoger dividend hebben uitgekeerd. Hiermee hebben zij zich bewezen als een solide investering voor dividendbeleggers. Deze bedrijven hebben vaak een geschiedenis van stabiele groei en financiële gezondheid. Dit stelt hun in staat om regelmatig dividend uit te keren. Dus ook tijdens economisch slechtere tijden. Het behoren tot de groep van dividend aristocraten wordt beschouwd als een teken van financiële stabiliteit en consistentie. Veel (lange termijn) beleggers hechten waarde aan deze status bij het selecteren van hun investeringen.

vervolg na advertentie


Amerikaanse dividend aristocraten

Maar hoe ziet dat nu uit in de praktijk? Natuurlijk bent u als belegger benieuwd welke bedrijven aan deze criteria voldoen. Om een aantal voorbeelden te geven zijn hieronder vijf bekende Amerikaanse dividend aristocraten vernoemd. Dit zijn niet de enige dividend aristocraten maar wel een aantal bekendere namen.

Johnson & Johnson (JNJ). Dit bedrijf is een wereldwijd farmaceutisch en consumentenproducten bedrijf, bekend van merken zoals Tylenol, Band-Aid en Listerine.

The Coca-Cola Company (KO). Coca-Cola is een iconisch bedrijf in de drankenindustrie, bekend van zijn frisdranken zoals Coca-Cola, Sprite en Fanta.

Procter & Gamble (PG): Procter & Gamble is een toonaangevend bedrijf op het gebied van consumentenproducten, met een breed scala aan merken in verschillende categorieën, waaronder Pampers, Gillette, Tide en Pantene.

3M Company (MMM): 3M is een divers conglomeraat dat actief is op verschillende gebieden, waaronder gezondheidszorg, consumentenproducten, en industriële producten. Enkele van hun bekende merken zijn Scotch, Post-it en Scotch-Brite.

Exxon Mobil Corporation (XOM): Exxon Mobil is een van ’s werelds grootste olie- en gasmaatschappijen, actief in de exploratie, productie en raffinage van petroleumproducten.

vervolg na advertentie


Europese dividend aristocraten

Waarschijnlijk bent u een Europese belegger en wellicht zoekt u het daarom liever wat dichter bij huis. Hieronder zijn een aantal Europese aandelen die onder de dividend aristocraten vallen.

Nestlé SA (NESN): Nestlé is een Zwitsers bedrijf en een van ’s werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven, met een breed scala aan producten zoals Nescafé, KitKat, Maggi en Purina.

Unilever PLC (ULVR): Unilever is een Brits-Nederlands multinationaal bedrijf dat actief is op het gebied van voedingsmiddelen, dranken, schoonheids- en verzorgingsproducten, en schoonmaakmiddelen. Enkele van hun bekende merken zijn Dove, Knorr, Ben & Jerry’s en Axe.

Royal Dutch Shell PLC (RDS.A / RDS.B): Shell is een Nederlands-Britse multinational in de olie- en gasindustrie, actief in elke fase van de aardolie- en aardgasindustrie, van exploratie en productie tot raffinage en marketing. Kleine kanttekening moet gemaakt worden dat veel beleggers Shell als dividend aristocraat zien maar dat dit strikt genomen niet meer opgaat. Tijdens de coronacrisis werd namelijk het dividend verlaagd en voldoet hier niet meer aan de 25 jaar op rij een gelijkblijvend of hoger dividend uitkeren.

Diageo PLC (DGE): Diageo is een Brits drankenconcern en een van ’s werelds grootste producenten van alcoholische dranken. Merken zoals Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys behoren tot het bedrijf.

L’Oréal SA (OR): L’Oréal is een Frans cosmetica- en schoonheidsbedrijf, een van ’s werelds grootste producenten van cosmetica, met merken zoals Lancôme, Maybelline, Garnier en Kérastase.

Dividend beleggen

De bovengenoemde bedrijven hebben allemaal een lange geschiedenis van het betalen van stabiele en groeiende dividenden aan hun aandeelhouders. Dit maakt ze tot populaire keuzes onder dividendbeleggers die dividendinkomsten in combinatie met rente op rente effect graag verwelkomen.

Lees meer op het beursforum

error: Inhoud beschermd tegen kopiëren