Technische analyse

Is de Mithra koers klaar voor een herstel? (TA)

De koers van het aandeel Mithra (ticker MITRA, ISIN BE0974283153) zit al enige jaren in een dalende trend. Waar er eerder nog een succesvolle periode voor het aandeel was van eind 2017 tot de zomer van 2018 is dit inmiddels omgeslagen. In die periode wist het aandeel bijna te verviervoudigen tot 40 euro. Inmiddels is de Mithra koers afgekalfd tot onder de 3 euro. Dit heeft diverse oorzaken waarvan een (nog beperkte) verwatering die de afgelopen kwartalen werd ingezet door het uitgeven van nieuwe aandelen. In dit artikel lichten wij actueel nieuws uit en laten wij een technische analyse zien met een mogelijk scenario voor de komende kwartalen.

vervolg na advertentie


Mithra in het kort

Voor wie nog niet bekend is met Mithra, de volgende omschrijving geeft het bedrijf zelf over de onderneming. Mithra Pharmaceuticals is een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de gezondheid van vrouwen met een focus op anticonceptie en menopauze. Het doel van Mithra is om producten te ontwikkelen die een betere werkzaamheid, veiligheid en gemak, voorzien in de behoeften van vrouwen gedurende hun hele leven. Mithra verkent het potentieel van de unieke inboorling oestrogeen estetrol in een breed scala van toepassingen in de gezondheid van vrouwen en daarbuiten. Na een succesvolle lancering het eerste op estetrol gebaseerde product in 2021, de anticonceptiepil Estelle®, richt Mithra zich nu op zijn tweede product Donesta®, de volgende generatie hormoontherapie. Mithra biedt partners ook een compleet spectrum aan oplossingen van vroege medicijnontwikkeling, klinische batches en commerciële productie van complexe polymeren producten (vaginale ring, implantaten) en complexe vloeibare injectables en biologische producten (flacons, voorgevulde spuiten of cartridges) op zijn technologisch platform Mithra CDMO. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld en heeft het hoofdkantoor in Luik, België.

Mithra koers vanuit technisch perspectief

Woensdag 14 juni kwam er nabeurs nieuws over nieuwe positieve preklinische studiedata met remmers van CSF-1R. Een dag later sloot de koers nipt hoger terwijl het tussentijds 2,80 euro had bereikt. Vrijdag volgde het nieuws dat het bedrijf zijn belang in het Australische Mayne Pharma halveerde. De opbrengst van ruim 10 miljoen euro zal Mithra gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Met behulp van onderstaande afbeelding worden de steunen en weerstanden aangegeven voor de Mithra koers. Momenteel bevind de koers zich in de dalende trend (1) die met geel is gearceerd. Op ca. 2,77 euro ligt er een weerstand van de SMA100 (2), deze lijn bleek al meermaals een weerstand waar het aandeel niet boven kwam. Nu dichtbij deze weerstand aangekomen is het afwachten of de weerstand doorbroken kan worden. Een doorbraak zou de weg open leggen naar de bovenkant van het dalende trendkanaal (1) dat nu op 3,25 ligt. Let op, deze trendlijn daalt met ongeveer 4 cent per week.

Mocht het lukken om de weerstand van de SMA100 (2) te doorbreken dan is de kans aanwezig dat er een stijgende trend gaat volgen binnen het trendkanaal (3) dat met groen is gearceerd. Voorlopig geeft de RSI (4) ook nog voldoende ruimte omhoog zodat de koers niet snel overkocht zal worden. Samenvattend is het alert zijn op het doorbreken van de SMA100 die nu op ca. 2,77 euro ligt, hierna ligt er ruimte tot de bovenkant van het dalende trendkanaal dat op 3,25 ligt. De SMA50 ligt momenteel op 2,60 euro, dit niveau kan als stoplossniveau worden genomen omdat hieronder waarschijnlijk verdere koerszwakte toeneemt.

Deze technische analyse kan geen rekening houden met nieuws of ontwikkelingen die van sterke invloed zijn op het bedrijf. Hierna zal de technische analyse herzien moeten worden.

Technische analyse aandeel Mithra
Technische analyse van het aandeel Mithra (daggrafiek)

Volg ook het Mithra forum voor het laatste nieuws

Disclaimer: dit artikel is geen beleggingsadvies in de zin van kopen, houden of verkopen. Nieuws en/of nieuwe ontwikkelingen kunnen een analyse te niet doen. Wanneer u een belegging overweegt dient u ten alle tijde rekening te houden met uw beleggingsprofiel en zelf gedegen onderzoek te doen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en bovenstaand artikel is een mogelijk maar geen garantie tot uitkomend scenario.
error: Inhoud beschermd tegen kopiëren