Technische analyse

Technische analyse van Just Eat Takeaway, gevecht met de MA200

Het aandeel Just Eat Takeaway staat vooral bekend vanwege de volatiliteit en de flinke afstraffing van de afgelopen jaren. Hoewel de reputatie de laatste jaren wat tegenzat is er mogelijk wel een interessant kantelpunt voor de technische analyse van Just Eat Takeaway. Sinds half november is er een gevecht met de MA200, het 200 daags gemiddelde. Dit gemiddelde is een belangrijk gegeven voor het inschatten van een (middel-)lange termijn trend. Het werkt vaak als een magneet waardoor de koers er vroeg of laat weer naartoe trekt. Komt de koers van een aandeel in de buurt dan kan er een trendomkeer volgen. Loskomen van dit gemiddelde geeft dan een versnelling van de ingezette trend.

vervolg na advertentie


Technische analyse van Just Eat Takeaway

Wanneer de koers opwaarts door het 200 daags gemiddelde breekt is de kans groot op een stijgende trend. Zakt de koers door het 200 daags gemiddelde dan is de kans groot op een dalende trend. De lijn kan daarnaast ook werken als een steun of weerstand en zegt vaak meer dan het 10, 20 of 50 daags gemiddelde. In de onderstaande technische analyse van Just Eat Takeaway is dit gemiddelde in donkerblauw aangegeven.

Aanvullend zijn het 10 en 20 daags gemiddelde ook in de grafiek aangegeven. De 20 daags in het rood en de 10 daags in het groen. De combinatie van deze gemiddelden kunnen ook koop- of verkoopsignalen afgeven. Dit is in de grafiek vrijwel elke keer het geval geweest wanneer deze lijnen elkaar kruisten. De koopsignalen zijn aangegeven met een groene pijl en de verkoopsignalen met een rode pijl.

Technische analyse Just Eat Takeaway 1 jaar
Technische analyse Just Eat Takeaway 1 jaar

Zoomen wij nog iets verder in dan komt de huidige stand van zaken duidelijker in beeld. De grafieken zijn met het slot van maandag 18 december (slot op dinsdag 19 december is €14,60).

Technische analyse Just Eat Takeaway
Technische analyse Just Eat Takeaway (ingezoomd)

Het 200 daags gemiddelde staat momenteel op ca. €14,30. Dit kan nu als steun dienen en hierboven sluiten is essentieel. Een weekslot onder het 200 daags gemiddelde kan het begin zijn van een verzwakking van de koers.

Het interessante aan de technische analyse van Just Eat Takeaway met het 200 daags gemiddelde is dat een stijging van de koers kan versnellen wanneer het loskomt van deze ‘magneet.’

Meer over beleggen op het beursforum

Disclaimer: dit artikel is geen beleggingsadvies in de zin van kopen, houden of verkopen. Nieuws en/of nieuwe ontwikkelingen kunnen een analyse te niet doen. Wanneer u een belegging overweegt dient u ten alle tijde rekening te houden met uw beleggingsprofiel en zelf gedegen onderzoek te doen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en bovenstaand artikel is een mogelijk maar geen garantie tot uitkomend scenario.
error: Inhoud beschermd tegen kopiëren