Beleggen in de wapenindustrie

Algemene en actuele financiële onderwerpen
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 13130
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1822 maal
Is bedankt: 2447 maal

Re: Beleggen in de wapenindustrie

Bericht door nobody »

Oekraïners winnen dankzij Fransen: 'Nachtmerrie voor Russische soldaten'

Meteen toen de Russische invasie begon aarzelde Frankrijk niet om zijn steun aan Oekraïne te betuigen, met name door Caesar-wapens te leveren, kort voor CAmion Equipé d'un Système d'ARTillerie.

Dertig van deze trucks werden aan Oekraïne geleverd, zodat de Oekraïense strijdkrachten ze vanaf mei 2022 in het veld konden gebruiken.

Vandaag, ruim twee jaar na het begin van het conflict, zijn de Caesars nog steeds het gesprek van de dag.

Deze mobiele trucks uitgerust met kanonnen worden zeer gewaardeerd door de Oekraïense strijdkrachten en hun doeltreffendheid leidde tot een prestigieuze overwinning op Slangeneiland, "een symbool van het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie", meldt het mediakanaal L'Indépendant.

"Precies, mobiel, bestendig... Het 155mm kanon dat in Frankrijk is gemaakt, is essentieel voor de oorlogsinspanning van Kiev om de Russische aanvallen in te dammen. Het vormt een ware beproeving voor het Russische leger", merkt Le Parisien op.

Met een bereik van 40 kilometer en, zeer binnenkort, de integratie van een AI-systeem (kunstmatige intelligentie), is Oekraïne tevreden als altijd met het Franse materieel.

Volgens Kannal 24 heeft de Caesar een digitaal vuurleidingsysteem. Deze eenheid wordt voortdurend bijgewerkt en gemoderniseerd. "In 2024 zijn ontwikkelaars van plan om kunstmatige intelligentie aan het systeem toe te voegen en het de taak te geven om inzittenden effectief uit te schakelen". De introductie van AI zou de effectiviteit met 30% verhogen!

Deze herinnering komt na de recente verklaring van Emmanuel Macron dat er tegen 2024 ongeveer 75 Caesar-wapens in Oekraïne zouden worden geproduceerd. Deze trucks met kanonnen zullen allemaal aan het Oekraïense front terechtkomen.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/ ... 57d8c&ei=9
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 13130
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1822 maal
Is bedankt: 2447 maal

Re: Beleggen in de wapenindustrie

Bericht door nobody »

EU-top - EU moet komende tien jaar 500 miljard euro in defensie investeren, zegt Von der Leyen

De defensie-industrie in de Europese Unie heeft zowat 500 miljard euro nodig in de komende tien jaar om het hoofd te kunnen bieden aan de Russische bedreigingen.

Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen vrijdagochtend vroeg gezegd tijdens een persconferentie aan het einde de Europese top.

De Europese lidstaten hebben donderdagavond de strategische agenda voor de komende vijf jaar vastgelegd. Een van de prioriteiten is meer inzetten op defensie. "Rusland is een agressieve en een ontwrichtende mogendheid, die snel is geëvolueerd naar een oorlogseconomie, die 7 procent van zijn bbp uitgeeft aan defensie", zei Von der Leyen na de top.

Ze benadrukte ook dat de landen van de EU tussen 1999 en 2021 hun defensie-uitgaven met 20 procent deden toenemen, terwijl China een stijging zag met 600 procent en Rusland met 300 procent.

Rekening houdend met alle investeringen die nodig worden geacht, voor onder meer het opzetten van een luchtverdedigingsschild en het versterken van de landsgrenzen van de EU, heeft de Unie in het komende decennium 500 miljard extra investeringen nodig in defensie, verklaarde de Duitse, die eerder op de avond door de staats- en regeringsleiders opnieuw werd voorgedragen als Europees Commissievoorzitter.

Om die investeringen te kunnen doen, moeten verschillende opties besproken worden, aldus Von der Leyen.

Ze had het onder meer over extra nationale bijdragen aan de EU-begroting of een akkoord rond nieuwe Europese fondsen. Ook kan de EU overwegen om geld te lenen op de internationale markten, zoals dat gebeurde om het COVID-herstelplan te financieren. Dergelijke oplossingen blijven echter zeer moeilijk liggen bij lidstaten als Duitsland of Nederland.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/politi ... 3e07&ei=26
Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 13130
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1822 maal
Is bedankt: 2447 maal

Re: Beleggen in de wapenindustrie

Bericht door nobody »

Russian armour-piercing tank rounds to be made in India, Rostec says

MOSCOW (July 4): Russia's vast state-owned Rostec corporation said on Thursday that its weapons export unit had organised the production in India of armour-piercing rounds for Russian-made battle tanks.

Rostec issued its statement ahead of a July 8-9 visit to Russia by Indian Prime Minister Narendra Modi who will hold talks with President Vladimir Putin.

The "Mango" projectiles that will be made in India are designed to be fired from the guns of T-72 and T-90 tanks which India's land forces use, Rostec said.

"The rounds allow you to hit modern tanks equipped with combined protection. Various modifications of these combat vehicles are in service with India," it said in its statement.

Rostec said it also had plans to localise the production of gunpowder in India as part of the Indian government's drive to have more foreign goods made in India.

Moscow has long supplied the Indian military with equipment.

Uploaded by Siow Chen Ming

https://theedgemalaysia.com/node/717998
Gebruikersavatar
Bel-Investor
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 2657
Lid geworden op: 29 jan 2022 19:23
Heeft bedankt: 412 maal
Is bedankt: 1499 maal

Re: Beleggen in de wapenindustrie

Bericht door Bel-Investor »

Noors defensieaandeel schiet naar record

Met een jump van 10 procent tot 984 Noorse kroon,is Kongsberg Gruppen veruit de primus in de Stoxx600. Kongsberg Gruppen is een producent van raket-, controle-, telecom- en bewakingssystemen. Na als de hele sector nam het aandeel een hoge vlucht sinds de Russische inval in Oekraïne.

Woensdagochtend kwam Kongsberg al met resultaten over het tweede kwartaal, en die waren puik. Afhankelijk van de activiteit, varieerde de omzetgroei van 8 tot 28 procent. De groei ging gepaard met een hogere marge: die steeg tot 12,5 procent, tegenover 10,8 procent in dezelfde periode vorig jaar.

CEO Geir Haoy toont zich bijzonder ambitieus. 'We willen de omzet verdrievoudigen tot minstens 120 miljard Noorse kroon tegen 2033.' Het orderboekje is opgelopen tot 95,5 miljard kroon (8,2 miljard euro).

Kongsberg is in korte tijd een immens populair aandeel geworden. Tijdens een analistendag in het Noorse Kongsberg in juni waren bijna 200 analisten en investeerders aanwezig.Gebruikersavatar
nobody
Forumveteraan
Forumveteraan
Berichten: 13130
Lid geworden op: 09 mar 2022 13:32
Heeft bedankt: 1822 maal
Is bedankt: 2447 maal

Re: Beleggen in de wapenindustrie

Bericht door nobody »

Incredible 155mm Artillery Shell Production Process - The Fastest Mass Bullet Production Line

MACHINERY & TECHNOLOGY

Incredible 155mm Artillery Shell Production Process - The Fastest Mass Bullet Production Line

The 155 mm projectile is composed of four parts: the detonating fuse, the projectile itself, the propellant, and the primer.

Each shell measures about 60 centimeters (2 feet) in length, weighs about 45 kilograms (100 pounds), and has a diameter of 155 mm (6.1 inches).

They are used in howitzer systems, which are large towed artillery pieces recognizable by the range of the firing angle that their barrels can be set to.

Moreover, the 155 mm shells can be configured in various ways. They can be loaded with highly explosive material, use precision-guided systems, penetrate armor, or produce significant fragmentation.


Plaats reactie